Έθνος – «Η ιστορία ενός νικητή»: Το βιβλίο για τον Γιούργκεν Κλοπ που θα διαβαστεί ξανά και ξανά

Η ιστορία της ζωής του Γιούργκεν Κλοπ είναι το ίδιο ελκυστική, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα ενός άκρως συναρπαστικού βιβλίου.

Όταν ο Γιούργκεν Κλοπ έσπασε το κατεστημένο της παντοδύναμης και πανάκριβης Μπάγερν Μονάχου με την ενθουσιώδη και εκρηκτική Ντόρτμουντ συστήθηκε στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό που μιλούσε για τον… ημίτρελο προπονητή με τα γυαλιά και το καπέλο. Οταν έναν χρόνο αργότερα έκανε το… double στην Bundesliga αφήνοντας πάλι πίσω του τους Βαυαρούς άρχισε να γίνεται περιζήτητος στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Εκείνος όμως συνέχισε τον δικό του τον δρόμο, απορρίπτοντας κατά καιρούς προτάσεις από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι, ακόμη και την Μπάγερν Μονάχου. Προτάσεις που άλλοι προπονητές θα αποδέχονταν δίχως δεύτερη σκέψη. Λες κι ήταν καρμικό να συναντηθεί ο δρόμος του με εκείνον της… απελπισμένης Λίβερπουλ, την οποία μετά το Champions League οδήγησε και στην πανηγυρική κατάκτηση του πρώτου πρώτου πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια. Τη στιγμή που η κατάρα των Ρεντς έσπασε, ήταν η στιγμή που ο Κλοπ έγινε θρύλος…


Η συναρπαστική πορεία του Γιούργκεν Κλοπ στο ποδόσφαιρο περιγράφεται, αναλύεται και αποτυπώνεται με κάθε λεπτομέρεια σε ένα εξαιρετικό βιβλίο 468 σελίδων, που δεν αποτελεί μια ακόμη συμβατική βιογραφία αλλά ένα μάθημα ποδοσφαίρου, ένα μάθημα επιβίωσης, ένα μάθημα ζωής. Αυτό είναι «Η ιστορία ενός νικητή» του Raphael Honigstein, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δίχτυ» σε μετάφραση του Γιώτη Παναγιωτά. Το βιβλίο προλογίζει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Γνωστός ποδοσφαιρικός ανταποκριτής, τόσο στα γερμανικά, όσο και στα αγγλικά παιχνίδια, ο Raphael Honigstein μιλάει με την οικογένεια, τους φίλους, τους παίκτες και τους συνεργάτες του για να αποτυπώσει την πραγματική ιστορία της καριέρας του Γιούργκεν Κλοπ, ενός ιδιοφυούς μεταρρυθμιστή του ποδοσφαίρου που κατάφερε να ανεβάσει την ένταση στο Άνφιλντ με την κατάκτηση του έκτου Champions League και του Πρωταθλήματος Αγγλίας μετά από 30 χρόνια για τη Λίβερπουλ.

δημοσιεύτηκε στο ethnos.gr